Invitatie: Cursuri de EVALUATOR PROIECTE - COR 241263

APEL PARTICIPARE

RoSE - SOCIETATEA ROMÂNA A EVALUATORILOR DE PROIECTE, PROGRAME ȘI POLITICI PUBLICE, in calitate de asociatie profesionala, cu misiunea  de a sprijini imbunatatirea competențelor profesionale ale evaluatorilor la nivel national si furnizor de formare autorizat, va invita sa participati in lunile aprilie si mai 2018, in Bucuresti, la 2 serii de curs EVALUATOR PROIECTE, organizate conform cerintelor ocupatiei, cod COR 241263.

 

REFERINTE FURNIZOR

RoSE este initiatorul si elaboratorul Standardului Ocupational „Evaluator proiecte, aprobat de ANC si inclus in 2012 in Registrul National al Calificarilor ca temei pentru formarea si evaluarea competentelor evaluatorilor. Acest standard ocupational este temeniul elaborarii cursului. In calitate de promotor al profesionalizarii cadrului evaluarii in Romania si de membru al Retelei Globale EvalPartners din cadrul IOCE-International Organization for Cooperation in Evaluation, RoSE organizeaza acest curs pentru atingerea obiectivelor Agendei Globale de Evaluare 2020, la care a contribuit si prin implementarea  de proiecte transnationale.

Ca o recunoastere a meritelor sale in profesionalizarea evaluarii si reglementarea cadrului ocupatiei in Romania  lectorul cursului, domnul Virgil Pamfil, a primit in 2015 din partea IOCE Premiul de Excelenta la nivel Regional. Lectorul cursului este acreditat ca manager de proiect, formator si evaluator de competente profesionale, avand peste 15 ani experienta in management, consultanta, evaluare de proiecte si programe pe diverse linii de finantare. In calitate de  evaluator de proiect, a coordonat elaborarea standardelor ocupaționale Evaluator Proiecte si Manager Proiect, a furnizat programe de formare continua si academica si a evaluat peste 1300 propuneri de proiecte pe diverse linii de finantare.

Cursul își propune sa prezinte aceasta experienta in evaluare si bunele practici internationale, cu relevanta pentru imbunatatirea competentelor participantilor la formare.    

 

ORGANIZARE

Cursul se desfășoară in București, la sediul ROSE din Str. Traian nr. 184-186, etaj 6, Sector 2, Bucuresti.

Pentru a veni in sprijinul celor interesați se sunt oferite, la alegere alternativ 2 opțiuni de program de curs (respectiv 2 serii de curs), in formate specifice, fiecare pentru maximum 20 participanti, astfel:

  1. Curs de seara: 25 – 30 aprilie 2018
    1. Program formare:  25, 26, 27 aprilie 2018 -  interval orar 17:00-21:00
    2. Program asistenta pentru pregătirea lucrării de  absolvire: 28 aprilie 2018 -  interval orar 9:00-17:00
    3. Examen de absolvire cu comisia ANC: 30 aprilie 2018 -  interval orar 12:00-16:00
  2. Curs de weekend: 19 – 28 mai 2018
    1. Program formare:  19, 20, 26 mai 2018 -  interval orar 9:00-17:00
    2. Program asistenta pentru pregătirea lucrării de  absolvire: 27 mai 2018 -  interval orar 9:00-13:00
    3. Examen de absolvire cu comisia ANC: 28 mai 2018 -  interval orar 12:00-16:00

 

GRUP TINTA

Cursul EVALUATOR PROIECTE se adresează persoanelor care vor să dobândească competenţe de evaluator, in special pentru proiectele finanţate din fonduri europene, consultanţilor din domeniul managementului de proiect, experților în domeniul accesării fondurilor structurale şi de coeziune europene, specialiștilor în elaborarea şi scrierea de proiecte precum şi altor persoane interesate de evaluarea proiectelor.

Conditii de acces: studii superioare (avand in vedere cerintele ocupatiei stabilite prin COR).

Taxa de curs: 500 lei pentru membrii RoSE si 900 lei pentru alte persoane interesate

 

CERTIFICARE

RoSE este furnizor de formare  autorizat de Autoritea Nationala de Calificari pentru acest program  si elibereaza participantilor certificate de competente recunoscute la nivel national, in urma unui  examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul Comun nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii şi al Ministrului Educaţiei. Aceste certificate au regimul actelor de studii si dovedesc competentele necesare pentru  furnizarea  serviciilor de evaluare a proiectelor, fiind solicitate de catre autoritatile de management in cadrul apelurilor de recrutare. Pentru recunoaşterea internaţională a certificatelor eliberate după finalizarea cursului este necesară apostilarea sau supralegalizarea lor.

NOTA: In conformitate cu HG918/2013 privind aprobarea Cadrului National al Calificarilor, cursurile adresate absolventilor de invatatamant superior vor fi furnizate doar de catre Universitati dupa incetarea valabilitatii (4 ani) autorizatiilor ANC deja emise. De aceea, certificarea competentelor pentru evaluatorii de proiecte de catre Centrele de Formare a Adultilor mai este valabila doar cateva luni, iar cei interesati nu trebuie sa piarda aceasta oportunitate.

 

ABORDARE SI TEMATICA

Cursul este interactiv si se bazează pe metode moderne de formare ca de exemplu: expunere, discuțiile dirijate, discuții în grupuri mici, studii de caz, chestionare, dezbateri, simulări și exerciții. Acestea au rolul de a permite intelegerea cadrului evaluarii si a cerintelor procesului de evaluare: planul de evaluare, verificarea conditiilor de eligibilitate, a indicatorilor de performanta, analiza tehnica, economica si financiara a proiectelor, grila de evaluare, raportul de evaluare, etc.

Principalele teme ce vor fi abordate sunt:

  • Specificul calitatii de evaluator al proiectelor
  • Cadrul evaluarii si practica internationala
  • Expertiza necesara in desfășurarea activitatii de evaluare proiecte si  programe
  • Organizarea procesului de evaluare
  • Evaluarea propunerilor  de proiect
  • Codul de etica  al evaluatorului de proiecte

 

INSCRIERE

Etapa 1: Exprimarea interesului de participare la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. lector Virgil Pamfil

  1. Se completeaza si trimite atasat Formularul de inscriere (click pe link pt. a descarca formularul)

Etapa 2:  In urma confirmarii inscrierii de catre RoSE si pe baza Facturii Proforma primite:

  1. Se face plata cursului prin ordin bancar, in contul RoSE

Etapa 3: In prima zi de curs, se aduc:

  1. Cartea de identitate (copie)
  2. Certificat de nastere (copie)
  3. Certificat de casatorie, daca este cazul (copie)
  4. Diploma de studii superioare (copie)
  5. Dovada platii cursului (copie)

 

VA ASTEPTAM!

 

Știri pe scurt

10.10.2021

ROSE – Romanian Society of Evaluators,  in calitate de partnerul national din Romania al Campaniei Globale Eval4Action de promovare a evaluarii ca factor cheie de realizarea obiectivelor de dezvoltare, va invita sa participati la actiunea Walk the Talk

18.11.2020

Asociatia Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Servicii Publice – RoSE a primit o solicitare din partea Tribunalului Braila sa recomande din cadrul membrilor sai experti  interesati si capabili sa furnizeze servicii de evaluare a punctajului atribuit unor propuneri de proiect depuse in cadrul Programului Operational Regional, aflate in contencios administrativ.  

Comitetul Director al RoSE lanseaza un apel la membrii RoSE sa sprijine acest demers si sa comunice pana la data de 25 noiembrie 2020 la vpamfil@evaluatoriasociati.ro numele, datele de contact si specialitatea (tehnic, economic, juridic) pentru a fi comunicate Tribunalului Braila in termenul stabilit.

Va asteptam pentru relatii suplimentare si cu propuneri.  

04.05.2020

RoSE in calitate de membru al Organizatiei Internationale pentru Cooperare in Evaluare -IOCE, este promotor in Romania al Campaniei  "UN DECENIU DE >>> ACTIUNE"

În septembrie 2019, Secretarul General al ONU a cerut tuturor sectoarelor societății să se mobilizeze pentru un deceniu de acțiune pe trei niveluri: acțiune globală pentru a asigura o conducere mai mare, mai multe resurse și soluții mai inteligente pentru obiectivele de dezvoltare durabilă; acțiuni locale care includ tranzițiile necesare în politicile, bugetele, instituțiile și cadrele de reglementare ale guvernelor, orașelor și autorităților locale; și acțiunea oamenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile, a mass-media, a sectorului privat, a sindicatelor, a mediului academic și a altor părți interesate, pentru a genera o mișcare de neoprit care împinge transformările necesare.

15.05.2019

Conform aprobarii Adunarii Generale din data de 10 aprilie 2019 Asociatia Societatea Romana a Evaluatorilor de Proiecte, Programe si Politici Publice – RoSE si-a schimbat sediul. Incepand cu luna mai 2019, noul sediu social al RoSE este situat in Bd. Stefan cel Mare, nr. 13 A, Complex CRP, Blocul Administrativ, Etaj 1, Bucuresti Sector 2. 

Va asteptam la noul nostru sediu.

Evenimente